Solen i Leksand

Solen i Leksand

tisdag 8 november 2011

Grymt god nyhet i min veckomeny

Måste bara rekommendera en otroligt grymt god nyhet som jag lagt till i min vardags meny
prova den gärna själva.

Kommer från Icas veckomeny:

Baconlindade

kycklinglårfilé 

med 

barigoulekokta 

rotfrukter

Svårhetsgrad: Medel
Tillagningstid: Ca 45 min
Rortioner: 4

Ingredienser

Kyckling
600g kycklinglårfilé
salt och svartpeppar
140g bacon
2 msk olivolja

Rotfrukter
2 morötter
2 palsternackor
8 steklökar
4 vitlöksklyftor
2 fänkålshuvuden 
4 msk olivolja
2 lagerblad
några kvistar timjan
5 1/2 dl äppelcider
2 äpplen
8 körsbärstomater
salt
3 msk hackade örter (t.ex persilja, basilika, dragon)

Gör så här

1. Kyckling: sätt ugnen på 225
2. Salta och peppra kycklingen. Linda bacon runt varje filé. Lägg dem i en ugnsäker form.
3. Stek mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
4. Rotfrukter: Skala och skiva morötter och palsternackor i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Ansa och klyfta fänkålen, skala lök och vitlök.
5. Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt lagerbladen, timjanskvistarna och äppelcider, sjud grönsakerna ca 10 min. Kärna ur och tärna äpplena.
6. Tillsätt körsbärstomaterna och äppeltärningarna, låt det koka med 1-2 min. Smaka av med salt, örter och ev. lite olivolja.
7. Servera rotfrukterna till kycklingen.

You stay classy


1 kommentar:

  1. Ser riktigt gott ut, men det verkar vara många ingredienser och ta lite tid.
    Det är annat än "Tornado snabbkräm - för barn och brandmän" ;-)

    SvaraRadera