prova den gärna själva.
Kommer från Icas veckomeny:
Baconlindade
kycklinglårfilé
med
barigoulekokta
rotfrukter
Svårhetsgrad: Medel
Tillagningstid: Ca 45 min
Rortioner: 4
Ingredienser
Kyckling
600g kycklinglårfilé
salt och svartpeppar
140g bacon
2 msk olivolja
Rotfrukter
2 morötter
2 palsternackor
8 steklökar
4 vitlöksklyftor
2 fänkålshuvuden
4 msk olivolja
2 lagerblad
några kvistar timjan
5 1/2 dl äppelcider
2 äpplen
8 körsbärstomater
salt
3 msk hackade örter (t.ex persilja, basilika, dragon)
Gör så här
1. Kyckling: sätt ugnen på 225
2. Salta och peppra kycklingen. Linda bacon runt varje filé. Lägg dem i en ugnsäker form.
3. Stek mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
4. Rotfrukter: Skala och skiva morötter och palsternackor i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Ansa och klyfta fänkålen, skala lök och vitlök.
5. Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt lagerbladen, timjanskvistarna och äppelcider, sjud grönsakerna ca 10 min. Kärna ur och tärna äpplena.
6. Tillsätt körsbärstomaterna och äppeltärningarna, låt det koka med 1-2 min. Smaka av med salt, örter och ev. lite olivolja.
7. Servera rotfrukterna till kycklingen.
You stay classy
Ser riktigt gott ut, men det verkar vara många ingredienser och ta lite tid.
SvaraRaderaDet är annat än "Tornado snabbkräm - för barn och brandmän" ;-)